artikel

Pollo en jugo de naranja y piòa

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 150 g rozijnen
  • 250 cl sinaasappelsap
  • 2,5 kilo kippenpoten
  • 150 g bloem
  • 15 g zout
  • 10 g peper
  • 3 dl olijfolie
  • 150 g amandelen
  • 1 ananas
  • 50 g suiker
  • 5 g kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 200 g ui
  • 300 g tomaat
  • 3 dl olijfolie
  • 500 g risotto
  • 200 g gemengde sla
  • French dressing, kant-en-klaar

Bereidingswijze:

Week de rozijnen 2 à 3 uur in het sinaasappelsap.Haal de kippenpoten door de bloem. Voeg zout en peper toe.Maak de olie heet in een koekenpan. Braad de kip aan alle kanten goudbruin.Doe de kip in een ondiepe ovenschotel.

Doe de amandelen, ananas, suiker, kaneel en kruidnagel bij de rozijnen en het sinaasappelsap. Schep het mengsel over de kip. Laat het geheel 30 minuten garen in de oven op 165 graden Celsius. Bedruip herhaaldelijk met het mengsel van de sinaasappelsap.

Snipper de ui en snijd de tomaat. Bak deze in olie. Voeg de risotto toe. Kook de risotto gaar volgens de verpakking in circa 15 minuten.Was de gemengde sla. Maak aan met de dressing.

Verhoog de temperatuur van de oven na een half uur van 165 naar 200 graden Celsius. Laat de kip nog 10 minuten doorgaren.Presenteer het gerecht zoals op de foto.