artikel

Provencaalse saus/Sauce provencale

Horeca

Ingrediënten voor één liter:
2 deciliter witte wijn
1 teentje knoflook
50 gram sjalotten
5 gram Provencaalse kruiden
8 deciliter blanke kalfsfond
200 gram gepelde, ontpitte tomaten
gehakte peterselie
zout en peper

Bereidingswijze:

Snipper de sjalotten en pers de knoflook.

Zet de witte wijn met de sjalotten, knoflook en provencaalse kruiden op het vuur en kook dit mengsel in tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.

Voeg de blanke kalfsfond toe en reduceer het geheel tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.

Snijd ondertussen de tomaten in brunoise en voeg deze aan de saus toe.

Laat de saus even rustig doorkoken. Als de saus te dun is, voeg er dan een lepel ontzuurde tomatenpuree aan toe.

Breng de saus op smaak met peper en zout.

Garneer de saus met gehakte peterselie.