artikel

Pruimen met mascarponeroom en Barbãr Winter Bok

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

200 gram ontpitte pruimen (o.a. pruneaux d’Agen)
2 dl slagroom
200 gram mascarpone
mespuntje kaneel
1 eetlepel suiker
4 eetlepels geschaafde bittere chocolade
4 lange vingers of gesuikerde wafeltjes
2,5 dl Barbãr Winter Bok (kamertemperatuur)

Bereidingswijze:

Ontpitte pruimen gedurende 3 uur in het bier wellen. Na het wellen de pruimen in een koekenpan met het restant van het biergoed verwarmen. Eventueel wat extra bier toevoegen.

Hittebron verlagen, 10 minuten stoven en in de koekenpan laten.

Slagroom samen met suiker en het mespuntje kaneel niet te stijf kloppen en vervolgens mascarpone erdoor roeren.

Lauwwarme pruimen en het vocht over kelkglazen verdelen en met het mengsel van slagroom en mascarpone opvullen.

Geschaafde bittere chocolade erover strooien en met lange vingers of gesuikerde wafeltjes garneren.