artikel

Remco Kettman: Het Buitenbeentje

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Amorabroodje 10 st. 0,34 per st. 3,40
Portsalut 200 gr. 9,05/kg. 1,81
Olijfolie 50 gr. 3,55/l. 0,02

Beenham

300 gr. 7,60/kg 2,28

Katenspek

250 gr. 5,95/kg. 1,48

Eikenbladsla

¼ krop 0,79 per st. 0,20

Pijnboompitten

40 gr. 15,75/900 gr 0,63

Bosuitjes

½ bos 0,90 per bosje 0,45

Witte ui

200 gr. 0,73/kg. 0,15

Paddestoelenmix

500 gr. 4,95/kg. 2,48

Totaal:

12,90

Peper en zout en tijm + 3 procent extra

0,39
——-
Subtotaal: 13,29

Personeelskosten

4,00

Benodigde tijd voor 10 broodjes: 15 minuten

Totaalprijs 17,29
Totaalprijs per broodje 1,73
Verkoopprijs per broodje 5,15

Bereidingswijze:

- Spek, ui en paddestoelen aanbakken in de olie.

- Broodjes opensnijden en beleggen met eikenbladsla.

- Beenham in de oven doen met een beetje tijm erover.

- Pijnboompitten en ui bij de gebakken paddestoelen voegen en als laatste kort meebakken.

- Gebakken paddenstoelen op het broodje doen, beenham erop en daarna om en om port salut en beenham en met ui afgarneren.

Benodigde apparatuur:

oven, koekenpan, snijplank, debrasseerbakje, bolzeef, koksmes/broodmes en lepels.