artikel

Renate Onderwater: VITA-salade

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Eikenbladsla 0,5 stuk 1,59 0,79
Rode sla 0,5 stuk 1,49 0,75
Veldsla 0,5 stuk 1,10 0,55
Cherrytomaat 3 stuks 0,11 0,33
Babymaïs 12 stuks 0,05 0,60
Rode paprika 1,5 stuks 0,30 0,45
Rode ui 1,5 stuks 0,12 0,18
Goudse kaas 180 gr. 1,97 1,97
Kipfilet 240 gr. 1,55 1,55
Pijnboompitten 30 gr. 0,30 0,30
Basilicumdressing 30 gr. 0,45 0,45
——
Subtotaal: 7,92
Totaalprijs 7,92
Totaalprijs per salade 2,64
Verkoopprijs per salade 5,70

Bereidingswijze:

Bak de kipfilet met de ui en de paprika op de bakplaat.

Pluk de sla, en doop de slastukken in de dressing. Garneer

op het bord. Verdeel blokjes kaas, plakjes cherrytomaat, maïs

en pijnboompitten op de sla. Dresseer de paprika, de kipfilet en

de pijnboompitten op de sla en voeg nog een klein beetje dressing toe.