artikel

Rode kool met appeltjes, beenham en Dobbel Palm

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

500 gram gesneden rode kool
vier plakken gekookte beenham, elk 125 gram
twee appelen (Golden Delicious of Jonagold)
stukje pijpkaneel
twee eetlepels appelstroop
een theelepel fijn gekneusde kruidnagel
mespunt kerriepoeder
twee eetlepels roomboter
vier eetlepels zonnebloemolie
2 dl Dobbel Palm (flesje van 30 cl of 75 cl)
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden.

De rode kool fijn snijden, afspoelen en laten uitlekken in een vergiet. De rode kool in water met een snufje zout beetgaar koken.Het vocht afgieten.

Een mengsel van twee eetlepels boter en olie verhitten in een hoge pan en hierin de blokjes appel zo kort mogelijk om en om bakken.

Hittebron verlagen en de rode kool, stukje pijpkaneel, appelstroop, fijn gekneusde kruidnagel, kerriepoeder en het bier toevoegen en gedurende vijftien tot twintig minuten stoven. Af en toe omscheppen.

Op smaak brengen met peper en zout.

Stukje pijpkaneel verwijderen.

De plakjes beenham zo kort mogelijk om en om bakken in twee eetlepels olie, tot ze lichtbruin van kleur zijn.

Rode kool en beenham verdelen over voorverwarmde borden en serveren met aardappelpuree, vergezeld van een goed gekoeld glas Dobbel Palm.