artikel

Salade van eend, Ardenner paté en Dobbel Palm

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

vier eendenboutjes
200 gram Ardenner paté
een ui
een takje tijm
een halve zoetzure appel
2 dl gevogelte- of wildbouillon
een eetlepel Worcestershire saus
een eetlepel roomboter
twee eetlepels zonnebloemolie- of olijfolie
1,5 dl Dobbel Palm (flesje van 30 cl of 75 cl)
50 gram eikenbladsla
25 gram rucola
sprietjes bieslook
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Soorten sla goed afspoelen en laten uitlekken in een vergiet. Eendenboutjes bestrooien met weinig zout en peper. Ui ontvellen en in stukjes snijden.

Een mengsel van boter en olie verwarmen in een braadpan en de eendenboutjes aan alle kanten aanbraden. Fijn gesneden ui erdoor roeren en de hittebron verlagen. Bouillon en het takje tijm toevoegen en in ruim zestig minuten gaar stoven.

Tien minuten voor het einde van de stooftijd het bier en Worcestershire saus door het stoofvocht roeren en op smaak brengen met peper en zout. Takje tijm eruit halen.

Eendenvlees van de botjes verwijderen, het vel eraf halen en in gelijkmatige plakjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in reepjes snijden. Ardenner paté in reepjes snijden.

Uitgelekte sla over de borden verdelen en de plakjes eend, reepjes paté en reepjes appel erop rangschikken. Bevochtigen met het stoofvocht en garneren met sprietjes bieslook.

Warme toast of stokbrood hierbij serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Dobbel Palm.