artikel

Salade van rucola met oesterzwammen, mozzarella en gerookte kip

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 750 g mozzarella
  • 1 dl olijfolie
  • 2 g zout
  • 200 g rucola
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 cl olijfolie
  • 1 dl balsamico-azijn
  • 2 g zout en 4 g peper
  • 10 stoneleeks
  • 1 g zout
  • 600 g gerookte kip
  • 1/20 bos kervel
  • 60 g rode paprika
  • 2 g peper

Bereidingswijze:

saladeSnijd de mozzarella in grove stukjes. Doe ze in een schaal en voeg olie, zout en gewassen rucola toe. Snijd de oesterzwammen in reepjes. Bak ze in olijfolie op een hoog vuur, circa drie minuten. Blus af met azijn. Voeg zout en peper toe.

Kook de stoneleeks beetgaar in water waaraan zout is toegevoegd. Laat uitlekken.Snijd de gerookte kip in dunne plakken. Was de paprika. Snijd in stukjes.

Leg het rucola-mozzarellamengsel op het bord. Leg hierop de gerookte kipplakken. Leg de oesterzwammen rondom. Garneer met de stoneleeks, rode paprika en kervel. Bestrooi met verse gemalen peper.