artikel

Salade van tilapiafilet, bleekselderij, rode paprika en Leffe Blond

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 500 gram tilapiafilet 1 bleekselderijstengel halve rode paprika 2 theelepels cajunmelange (voor vis) 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie 4 zongedroogde tomaten (op olie) 8 ontpitte groene olijven 2 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl) 50 gram eikenbladsla 50 gram kropsla 1 eetlepel fijngeknipte bladpeterselie peper uit de molen en zout […]

Ingrediënten voor vier personen:

500 gram tilapiafilet

1 bleekselderijstengel

halve rode paprika

2 theelepels cajunmelange (voor vis)

3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie

4 zongedroogde tomaten (op olie)

8 ontpitte groene olijven

2 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl)

50 gram eikenbladsla

50 gram kropsla

1 eetlepel fijngeknipte bladpeterselie

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Sla in stukjes scheuren, afspoelen met water en laten uitlekken in een vergiet.

Zaadlijst uit de paprika verwijderen en in reepjes snijden.

Draadjes van de bleekselderij verwijderen en in reepjes snijden.

Tilapiafilet in reepjes snijden en met weinig zout en peper bestrooien.

Olie in een wok verwarmen en de plakjes tilapiafilet roerbakken. Goed roeren. Reepjes bleekselderij, rode paprika en cajunmelange (voor vis) toevoegen. Bier erbij doen en nog 3 minuten goed verwarmen. Af laten koelen.

Uitgelekte sla over de borden verdelen en de afgekoelde reepjes tilapiafilet, groenten en het bakvocht gelijkmatig over de sla verdelen. Op smaak brengen met peper en zout.

Garneren met in dunne reepjes gesneden zongedroogde tomaten, gehalveerde groene olijven en fijngeknipte bladpeterselie.

Serveren met stokbrood of ciabatta, vergezeld van een goed gekoeld glas Leffe Blond.