artikel

Soepen en sauzen

Horeca

Het zelf maken van soepen en sauzen is inmiddels in veel keukens te arbeidsintensief. Industrieel bereide varianten zijn dan een uitkomst. Fabrikanten leveren soepen en sauzen als poeder, vloeibaar en in pastavorm. Met de industriële basisproducten en uw eigen kookkennis maakt u aantrekkelijke gerechten voor de kaart.

Beperk uw keukenvoorraad door een aantal goede basissmaken aan te schaffen en daar vervolgens mee te variëren. Hoe meer pakken er in de voorraadkast staan, des te groter is de kans dat ze vergeten worden en uiteindelijk niet meer te gebruiken zijn.

Het gebruik van convenience is als het overlaten van de mise en place aan iemand anders. Dit ontslaat u echter niet van de plicht zelf te weten hoe een product moet smaken en eruit moet zien. Zonder deze kennis kunt u de kwaliteit niet beoordelen.

Kenmerken poeder

–zeker en vertrouwd

–gevoelskwestie vanuit vakbekwaamheid

-open verpakkingen relatief lang houdbaar

Kenmerken vloeibaar

-makkelijk, want vaak alleen nog water of melk toe te voegen

-open verpakkingen vrezen mogelijk bederf

-grote versuitstraling binnen keuken

Kenmerken pasta

–moeilijk te portioneren

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels