artikel

Softijs-, milkshake- en slagroombereiding

Horeca

Voorkom besmetting door voorbereiding reserveer een aparte keuken of gedeelte van de keuken voor de ijsbereiding gebruik apart gereedschap, bij voorkeur van roest-vast-staal zorg voor een goede persoonlijke hygiëne voordat u begint voer alle reinigings- en desinfectiewerkzaamheden op de voorgeschreven wijze uit bewaar de bereide mix bij voorkeur in een aparte koelkast of koelcel, in […]

Voorkom besmetting door voorbereiding

  • reserveer een aparte keuken of gedeelte van de keuken voor de ijsbereiding
  • gebruik apart gereedschap, bij voorkeur van roest-vast-staal
  • zorg voor een goede persoonlijke hygiëne voordat u begint
  • voer alle reinigings- en desinfectiewerkzaamheden op de voorgeschreven wijze uit
  • bewaar de bereide mix bij voorkeur in een aparte koelkast of koelcel, in ieder geval gescheiden van overige producten in de koeling
  • dek de mix goed af met folie, let erop dat de folie zelf niet besmet is
  • verwijder oude mix
  • reinig en desinfecteer ten minste twee keer per dag de handgreep van de softijs/milkshakeapparatuur
  • volg de onderhouds- en reinigingsvoorschriften van de apparatuur nauwgezet en werk volgens de opgezette hygiëneplan

Mix en machine bedrijfsklaar maken

  • volg de instructie van de leverancier voor het aansluiten van het ‘bag in box’, ‘cans’ of ‘dry-filling’ systeem
  • zorg bij hoge omloopsnelheden dat alvast wat ‘cans’ of ‘bag in box’ met mix koel staan, zodat de koeltijd in de machine bekort wordt
  • stem de hoeveelheid aangemaakte mix af op de behoefte van een dag
  • bewaar de aangemaakte ongepasteuriseerde mix niet langer dan 24 uur
  • controleer dagelijks de temperatuur van de mix in het reservoir en registreer dit wekelijks
  • voer het onderhoud van de machine uit volgens de voorschriften van de fabrikant