artikel

Spies van rundvlees à la yakitori

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

    1800 g ossenhaaspuntjes
  • 1 kg sereh (citroengras)
  • yakitorisaus
  • 320 ml sojasaus
  • 320 ml ketjap manis
  • 320 g suiker
  • 1 bos lente-ui
  • 10 eieren
  • 80 ml room
  • 250 g taugé
  • 80 g sesamzaad
  • 50 g rode peperkorrels
  • 0,5 bos koriander

Bereiding:

Verdeel de ossenhaaspuntjes over tien serehstokjes, zoals op de foto. Breng eventueel op smaak met zout en peper.Voeg voor de yakitorisaus de soja en de ketjap samen. Roer de suiker erdoor.

Snijd de lente-ui in mooie ringen.Grill de vleessereh-stokjes aan beide kanten.Meng de eieren en de room met elkaar. Bak hiervan roerei. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel het roerei in tien porties.

Sauteer de lente-ui met de taugé op een hoog vuur in 30 seconden.Laat de vleesserehspies 3 minuten nagaren in de oven op 200°C.Plaats het roerei midden op het bord. Leg achtereenvolgens het groentemengsel en de vleesspies erop. Napeer de saus rondom.Strooi ter decoratie sesamzaadjes en peperkorrels om het gerecht. Garneer met koriander.