artikel

Taartje van ecologische aardappels en spinazie met een gepocheerd eitje

Horeca

Ingrediënten:

  • 2 kg spinazie, wild
  • 1 kg aardappelen
  • 100 g sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 60 g boter
  • 1 dl slagroom
  • 120 g spek
  • 10 scharreleieren
  • 1 dl azijn
  • 1200 g scharrelvarkensrib
  • 2 dl tomatenjus, kant-en-klaar
  • 1/20 bos kervel

Bereidingswijze:

taartjeWas en kook de spinazie. Kook de aardappelen. Snijd de sjalotjes fijn. Pers de knoflook uit. Bak de sjalotjes en de knoflook in de boter. Pureer de aardappels. Verwerk samen met de wilde spinazie, sjalotjes, knoflook en slagroom tot een stamppot.

Leg de dungesneden plakjes spek tussen twee rvs-plateaus. Bak deze krokant in de oven op 160 graden Celsius, circa 12 minuten.

Pocheer de scharreleitjes à la minute op circa 90 graden Celsius in 1 liter water en 1 dl azijn. Grill de varkensrib. Laat nagaren in de oven op 110 graden Celsius. Laat rusten.

Schep de spinaziestamppot in een steker. Leg daarop het gepocheerde eitje. Leg de gegrilde scharrelvarkensrib hier tegenaan. Garneer met krokante spekgalette. Schep tomatenjus rondom. Garneer met kervel.