artikel

Tanja Koerts: Vork Valess Menu

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 menu’s
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Hart for Health frietsaus 3 stuks 0,15 0,45
Valess Campina koriander & java satésaus 3 stuks 0,95 2,85
Longuette Dark 1/2 1,2 stuk 0,37 0,56
Roerbak Indonesia Bonduelle 450 gr. 2,80 1,26
Uitjes Conimex 30 gr. 2,00 0,06
Fries Skin On Mc Cain 380 gr. 1,40 0,53
Taugé 750 gr. 0,60 0,45
Spanish Chutney Wijko 60 gr. 2,75 0,17
Dubbelfriss Meloen & Thai Lemmon 3 stuks 0,86 2,58
——
Subtotaal: 8,90
Totaalprijs 8,90
Totaalprijs per menu 2,97
Verkoopprijs per menu 7,95

Bereidingswijze:

Bak de longuette in 5-6 minuten af in de oven op 18- graden.

Frituur de valessburger op 174 graden.

Bak de fries skin-on af in Hart for Health frituurvet.

Roerbak Indonesia op de bakplaat. Besmeer de longuette

aan beide zijden met spanish chutney. Wanneer de Valess burger bijna klaar is,

taugé op bakplaat aanzetten. Leg de taugé op de onderzijde van de longuetten, daarop

de valess burger en garneer het geheel af met gefrituurde uitjes. Plaats de bovenzijde

van de longuette op de burger en serveer het geheel in het midden op een bord.

Dresseer de fries en de roerbakgroente eromheen.