artikel

Teest-Feest

Horeca

(recept voor 10 broodjes)Voorbereiding: Bak 600 gram kalfentrecote op lage temperatuur rose en laat het vlees afkoelen. Snijd in dunne plakken. Maak van champagne (1 dl) en gelatine (4 gr) een gelei. Laat afkoelen en snijd in blokjes. Kook gedroogd eekhoorntjesbrood (10 gr) in 1 dl kalfsfond en laat dit samen met 100 gr. crème […]

(recept voor 10 broodjes)Voorbereiding: Bak 600 gram kalfentrecote op lage temperatuur rose en laat het vlees afkoelen. Snijd in dunne plakken. Maak van champagne (1 dl) en gelatine (4 gr) een gelei. Laat afkoelen en snijd in blokjes. Kook gedroogd eekhoorntjesbrood (10 gr) in 1 dl kalfsfond en laat dit samen met 100 gr. crème fraîche inkoken en koud worden. Maar deze glacé vervolgens af met 100 gram mayonaise.Opbouw broodje: Italiaanse bollen doormidden snijden en besmeren met roomkaas (100 gr). Prik hierin een citroenstamper en beleg met ijsbergsla en kervel, plakjes entrecote met de glacé van eekhoorntjesbrood en champagnegelei. Garneren met peperbes.

Kostprijs per broodje: €2,00

Verkoopprijs per broodje: €6,50