artikel

Termen met beginletter D

Horeca

Darioles Bekervormige vormpjes voor pudding, aspic (=timbaal). Darnes Middenstuk van grote rond vissoorten. Dauphine-masse Een mengsel van 2/3 aardappelpuree en 1/3 soezenbeslag. Decanteren Overgieten om bezinksel tegen te houden. Décortiquer Het ontdoen van de schaal bij schaaldieren. Deglaceren Het braadaanbaksel oplossen. Dégorger Het afspelen van visdelen (kuit, hom) om bloed te verwijderen. Degraisseren Ontvetten, vet […]

Darioles

Bekervormige vormpjes voor pudding, aspic (=timbaal).

Darnes

Middenstuk van grote rond vissoorten.

Dauphine-masse

Een mengsel van 2/3 aardappelpuree en 1/3 soezenbeslag.

Decanteren

Overgieten om bezinksel tegen te houden.

Décortiquer

Het ontdoen van de schaal bij schaaldieren.

Deglaceren

Het braadaanbaksel oplossen.

Dégorger

Het afspelen van visdelen (kuit, hom) om bloed te verwijderen.

Degraisseren

Ontvetten, vet afscheppen, spek/vet afsnijden.

Démouler

Uit een vorm nemen (lossen, storten).

Déplumer

Het plukken van veren.

Désosser

Uitbenen, vlees van het been snijden.

Dichtschroeien

Zie aanzweten.

Dresseren

Het opmaken van schotels.

Duchesse

Aardappelpuree met eigeel en boter.

Terug naar het ABC…