artikel

Termen met beginletter G

Horeca

Galantine Koud gerecht van uitgebeend gevogelte. Galettes Kleine koekjes, vlaaitjes en tabletjes. Garneren Een schaal of schotel smaakvol opmaken. Geleren Aanbrengen van een geleilaag om een product ter bescherming tegen uitdroging of om bepaalde componenten bij elkaar te houden. Geleren ter verfraaiing wordt ook toegepast, bijvoorbeeld bij bepaalde partyhapjes. Glace de viande Ingekookte runderbouillon, runderessence […]

Galantine

Koud gerecht van uitgebeend gevogelte.

Galettes

Kleine koekjes, vlaaitjes en tabletjes.

Garneren

Een schaal of schotel smaakvol opmaken.

Geleren

Aanbrengen van een geleilaag om een product ter bescherming tegen uitdroging of om bepaalde componenten bij elkaar te houden. Geleren ter verfraaiing wordt ook toegepast, bijvoorbeeld bij bepaalde partyhapjes.

Glace de viande

Ingekookte runderbouillon, runderessence of stroperig vleesextract.

Glaceren

Glimmend maken van groenten.

Glazuren

Aanbrengen van een glanslaag bij zoete producten (gebak, desserts, etc) door ze (na afkoelen) te bedekken met fondant of snel uithardend glazuur.

Gratineren

Van een gebakken korst voorzien.

Grenadins

Kleine, maar dik gesneden kalfslende stukjes met stukjes spek, kruiselings gelardeerd.

Grillen

Voedsel op een rooster dichtschroeien en/of laten garen. Kan op speciale grillplaten of op een houtskoolvuur.

Terug naar het ABC…