artikel

Termen met beginletter L

Horeca

Lamsoren Lamsoor, ook wel bekend als zeeaster of zulte, is een zogenaamde zeegroente. Het is een bladgroente met lange smalle groene bladeren. De jonge, vlezige blaadjes worden voor consumptie gebruikt. Het is een soort, lekker ziltig smakende, spinazie die zijn bijzondere aroma behoudt als de blaadjes onder kraan kort worden afgespoeld en kort worden gekookt. […]

Lamsoren

Lamsoor, ook wel bekend als zeeaster of zulte, is een zogenaamde zeegroente. Het is een bladgroente met lange smalle groene bladeren. De jonge, vlezige blaadjes worden voor consumptie gebruikt. Het is een soort, lekker ziltig smakende, spinazie die zijn bijzondere aroma behoudt als de blaadjes onder kraan kort worden afgespoeld en kort worden gekookt. Lamsoren worden voornamelijk in Zeeland in gespecialiseerde bedrijven op zilte kustgronden gekweekt en soms ook in het wild geoogst. In het voorjaar en het begin van de zomer zijn ze nog lekker mals, omdat ze dan nog jong zijn.

Larderen

Meestal bij vlees. Het doorrijgen van een stuk vlees met dunne reepjes spek.

Liaison

Bindmiddel bestaande uit eierdooier en room

Terug naar het ABC…