artikel

Termen met beginletter T

Horeca

Tartelette Klein taartje Tourneren Het in gelijke vorm snijden van aardappelen of groenten. Trancheren In plakken snijden. Tremperen Met vocht besprenkelen. Meestal een liqueur of geparfumeerde siroop. Trekken Het in de vloeistof laten overgaan van de geur en/of smaak van de gebruikte producten (vlees, vis, wild, gevogelte of groenten). Water ‘trekt’ als het net niet […]

Tartelette

Klein taartje

Tourneren

Het in gelijke vorm snijden van aardappelen of groenten.

Trancheren

In plakken snijden.

Tremperen

Met vocht besprenkelen. Meestal een liqueur of geparfumeerde siroop.

Trekken

Het in de vloeistof laten overgaan van de geur en/of smaak van de gebruikte producten (vlees, vis, wild, gevogelte of groenten). Water ‘trekt’ als het net niet borrelt.

Tronçons

Stukken van een kleinere vis of staartstuk van een grotere vis

Terug naar het ABC…