artikel

Tips

Horeca

Voorkom bij de aankoop teleurstellingen door uitgebreid uw eisenpakket te formuleren. Omschrijf duidelijk wat u wenst en houd rekening met de groei van uw bedrijf. Schaf bij een jaaromzet van € 250.000,- een geavanceerd kassasysteem aan. Met minder omzet volstaat een basiskassa, zo luidt een vuistregel. Vraag in de oriëntatiefase een referentielijst op bij een […]

  • Voorkom bij de aankoop teleurstellingen door uitgebreid uw eisenpakket te formuleren. Omschrijf duidelijk wat u wenst en houd rekening met de groei van uw bedrijf.
  • Schaf bij een jaaromzet van € 250.000,- een geavanceerd kassasysteem aan. Met minder omzet volstaat een basiskassa, zo luidt een vuistregel.
  • Vraag in de oriëntatiefase een referentielijst op bij een leverancier, zodat u collega-ondernemers kunt vragen naar hun praktijkervaring.
  • Garandeert een leverancier een rendement? Laat dit dan schriftelijk vastleggen.
  • Voorkom stagnatie in uw bedrijfsvoering door goede afspraken te maken over hoe te handelen bij storingen. U kunt niet zonder kassa, dus moet er een afspraak zijn dat u bij een kapotte kassa zo snel mogelijk over een vervangende beschikt.
  • Haal het optimale uit uw kassa, door alle mogelijkheden van het apparaat te kennen. Reserveer daarom tijd voor een training bij installatie van uw systeem. Ook handig is het bijwonen van gebruikersbijeenkomsten.
  • Voorkom hinderlijke storingen door uw kassa te beschermen tegen vet, stof of vocht. Kies een vocht- en vuilbestendig toetsenbord.
  • Verbeter het vervangmoment van uw kassa door ze economisch af te schrijven over drie tot vijf jaar. Kies drie jaar wanneer uw kassasysteem via een PC loopt. Dit vanwege de snelle ontwikkeling in de automatiseringbranche. Houd vijf jaar aan wanneer u over een basiskassa beschikt en geen uitbreidingsplannen hebt.