artikel

Tips voor de lekkerste filterkoffie

Horeca

Gebruik een schone glazen kan of koffiecontainer. Spoel vóór gebruik de glazen kan met heet water. Verwarm de koffiecontainer alvast voor Gebruik vers, koud water. Geen water uit een boiler of geiser. Gebruik verse koffie van een juiste maling en dosering. Bewaar koffie altijd afgesloten. Bewaar bonen en filters ver van indringende geuren. Na het […]

  • Gebruik een schone glazen kan of koffiecontainer.
  • Spoel vóór gebruik de glazen kan met heet water.
  • Verwarm de koffiecontainer alvast voor
  • Gebruik vers, koud water. Geen water uit een boiler of geiser.
  • Gebruik verse koffie van een juiste maling en dosering.
  • Bewaar koffie altijd afgesloten. Bewaar bonen en filters ver van indringende geuren.
  • Na het zetten de koffie in de glazen kan altijd doorroeren en de koffie in de koffiecontainer altijd doorschenken.
  • Vergeet niet het kopje te verwarmen voordat u de koffie inschenkt.
  • Serveer koffie zo snel mogelijk na het bereiden. Temperatuur en smaak zijn dan optimaal.
  • Bewaar gezette koffie altijd in een thermoskan. Zo blijft de koffie goed op temperatuur en kan er geen zuurstof bij.
  • Na het gebruik de glazen kan of koffiecontainer goed wassen met heet water, nooit met zeep of afwasmiddel. Zet de glazen kan weg, afgevuld met koud water.
  • Ontkalk regelmatig de machine met de daarvoor bestemde middelen.
  • Bewaar gemalen koffie in een luchtdichte voorraadbus. Maak deze regelmatig schoon.
  • Geavanceerde koffieapparatuur is kostbaar. Eis er altijd een onderhoudscontract bij.