artikel

Verkoop

Horeca

Laat in de koopopdracht de rechten en plichten van beide partijen opnemen. Dit bevordert de duidelijkheid aanzienlijk. De overdracht van inventaris gebeurt veelal zonder notaris. Bij onroerend goed is het wettelijk verplicht dat de koper een notaris kiest en betaalt. De registratiekosten van een notariële akte bedraagt 6 procent van de koopsom. De notariskosten zijn […]

Laat in de koopopdracht de rechten en plichten van beide partijen opnemen. Dit bevordert de duidelijkheid aanzienlijk. De overdracht van inventaris gebeurt veelal zonder notaris. Bij onroerend goed is het wettelijk verplicht dat de koper een notaris kiest en betaalt. De registratiekosten van een notariële akte bedraagt 6 procent van de koopsom. De notariskosten zijn vrij en dus onderhandelbaar. Gemiddeld komen deze kosten uit op 3 procent.

Tip! Handel de hypotheek- en koopakte in één handeling af bij de notaris. Dit verlaagt de notariskosten.

Scherp uw onderhandelingstechniek aan met de gratis en doeltreffende cursus op www.zibb.nl. De sussesfactoren, valkuilen en diverse stijlen die de cursus behandelt, verbeteren uw onderhandelingstechniek.

Naar onderhandelingscursus

Laat een makelaar aanwezig zijn bij de feitelijke overdracht. Hij kent de gang van zaken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels