artikel

Volg de trends in de ijsbranche

Horeca

Ambachtelijke producten zijn erg in trek. Misschien is dit voor u wel een reden om een ambachtelijke ijsmachine voor uw restaurant aan te schaffen. Ook op het gebied van softijs worden er nieuwe machines en producten uitgevonden. Houd de laatste trends in de gaten en profiteer van deze kennis waarmee u uw ijsproduct tot een […]

Ambachtelijke producten zijn erg in trek. Misschien is dit voor u wel een reden om een ambachtelijke ijsmachine voor uw restaurant aan te schaffen. Ook op het gebied van softijs worden er nieuwe machines en producten uitgevonden. Houd de laatste trends in de gaten en profiteer van deze kennis waarmee u uw ijsproduct tot een succes maakt.

Algemeen

  • toename van de consumptie van ijs, ook in de winter zijn ijssalons steeds vaker geopend
  • groeiende vraag naar kwalitatief beter en luxer ijs
  • toename van vooral fabrieksijs, dat met veel reclame-inspanningen in de markt is gezet
  • thuisconsumptie van ijs neemt toe
  • specifieke hygiënecode voor de ijsbereidersbranche

Cafetaria/snackbar

  • A1-locaties worden steeds duurder; vaker kleine verkooppunten op dure locaties en de ijsproductie ergens anders
  • franchising in de ijsbranche; Haägen Dasz, Ben & Jerry’s, Swirl’s en Australianhomemade
  • gezondheidsdenken (yoghurtijs zonder vet, vitamen, natuurlijke kruiden, etc) heeft invloed op ijs
  • nieuwe ijssoorten gaan minder lang mee; nieuwe spectaculaire handijsjes voor kinderen zoals Disney Monsters van Nestlé, Pokémon van Schöller
  • steeds minder zelfstandige ijscokarren
  • meer door concurrentie van ijsverkopers in tankstations, op stations
  • softijs met siroopreservoirs voor vele smaken softijs
  • softijs op maat te bereiden zonder softijsmachine
  • huurmogelijkheden voor softijsmachine
  • groeiende vraag naar product milkshake

Restaurant

  • nieuwe toetreder tot ijsmarkt is de ijsbereidende agrariër (leveren voornamelijk aan supermarkten en restaurants)
  • meer verschillende ijssoorten met meer natuurlijke ingrediënten, hele stukjes hazelnoot, echte vanillepuntjes
  • invloeden van fusioncooking; invloeden vanuit het buitenland zoals verschillende (exotische) ijslagen bovenop elkaar
  • gezondheidsdenken (yoghurtijs zonder vet, vitamen, natuurlijke kruiden, etc) heeft invloed op ijs