artikel

Waterzooi van riviervis

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 100 g knolselderij
  • 100 g winterpeen
  • 100 g prei
  • 400 g rivierpaling
  • 400 g snoekbaarsfilet
  • 250 g boter
  • 2 l visbouillon, kant-en-klaar
  • 1 bos tijm
  • 160 ml room
  • 5 eieren
  • 10 g peper
  • 10 g zout
  • 1 bakje tuinkers

Bereidingswijze:

Maak de groenten schoon. Snijd de knolselderij en wortel in blokjes en de prei in reepjes. Snijd de paling en snoekbaarsfilet in reepjes van circa 3 centimeter.

Stoof de groente met de boter half gaar. Voeg de vis toe en stoof circa 2 minuten mee.Verwarm de bouillon.

Haal de vis uit de pan. Giet de groente af en schep deze in een diep bord. Verdeel de vis over de borden.

Schenk de bouillon bij het groentevocht. Bind de soep met room en eidooiers. Giet het geheel in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout. Garneer af met tuinkers.