artikel

Wedstrijd

Horeca

Wat is de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar? Leerbedrijven kunnen worden aangemeld voor de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar. Leerlingen, branchevertegenwoordigers, ondernemers en leermeesters kunnen daarmee hun favoriete leerbedrijf kans laten maken op de gelijknamige titel.De verkiezing wordt georganiseerd door Kenwerk, in opdracht van sociale partners in de horeca. Het doel van de verkiezing is […]

leerbedrijf Wat is de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar?

Leerbedrijven kunnen worden aangemeld voor de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar. Leerlingen, branchevertegenwoordigers, ondernemers en leermeesters kunnen daarmee hun favoriete leerbedrijf kans laten maken op de gelijknamige titel.De verkiezing wordt georganiseerd door Kenwerk, in opdracht van sociale partners in de horeca. Het doel van de verkiezing is de waarde te benadrukken die leerbedrijven hebben voor de horecasector.

Hoe word ik Leerbedrijf van het Jaar?

Dat begint met een inschrijving. Sluiting is jaarlijks rond 1 oktober. De commissie Leerbedrijf van het Jaar, sector horeca, selecteert vervolgens drie bedrijven met de beste motivaties. Tijdens een gesprek mag het bedrijf aantonen waarom ze de titel Leerbedrijf van het Jaar verdienen. In december kiest de commissie de winnaar.

In de aanloop naar de bekendmaking van de winnaar krijgt de top-3 van aangemelde leerbedrijven veel publiciteit. De winnaar staat na de bekendmaking het hele jaar in de belangstelling. Dat betekent publiciteit in de regio en in landelijke vakbladen. Ook nodigen scholen of collega-bedrijven het Leerbedrijf van het Jaar uit om zijn succesvolle benadering te presenteren. Het aantal sollicitaties van leerlingen stijgt. Het Leerbedrijf van het Jaar wint een trofee en een geldbedrag. De commissie maakt in januari de winnaar bekend tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. Meer informatie over de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar en het aanmelden van leerbedrijven vindt u op www.kenwerk.nl