artikel

Wentelteefjes met gepureerde vijgen, walnoten, vanilleroomijs en Noaber

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

4 sneetjes (oud) witbrood
100 gram gedroogde vijgen
75 gram ontvelde walnoten
mespuntje kaneelpoeder
2,5 dl Noaber (flesje van 30 cl; kamertemperatuur)
2 eieren
6 eetlepels melk
4 eetlepels roomboter
2 eetlepels sinaasappelmarmelade
poedersuiker

Bereidingswijze:

Ontvelde walnoten fijnhakken. Gedroogde vijgen in fijne stukjes snijden en gedurende 2 uur in 1,5 dl bier wellen.

Na het wellen de stukjes vijg in een kom of schaal doen en vermengen met de fijngehakte, ontvelde walnoten en sinaasappelmarmelade. Vervolgens niet te fijn pureren.

Eieren in een mengkom loskloppen met melk, 1 dl bier, het overgebleven vocht van het wellen en een mespuntje kaneelpoeder. Korstjes van het brood verwijderen en de sneetjes in de vorm van een driehoekje snijden. Om en om in het mengsel wentelen. Overtollig beslag afschudden.

Roomboter in een koekenpan met anti- aanbaklaag verwarmen en de driehoekjes om en om bakken, tot ze egaal lichtbruin van kleur zijn.

De driehoekjes gelijkmatig besmeren met het mengsel van gepureerde vijgen en walnoten. Dessertborden met poedersuiker bestuiven, de driehoekjes over de borden verdelen en een bolletje vanille roomijs in het midden van het bord plaatsen.

Naar smaak een goed gekoeld glas of proeflaasje Noaber hierbij drinken.