artikel

Wim Wolters: Framboises en folie

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs 1 bol frambozensorbetijs 0,15 1 bol ananassorbetijs 0,15 1 bol pistacheroomijs 0,12 40 gr. slagorom 0,15 10 gr. frambozencoulis 0,05 20 gr. frambozen 0,30 frambozen cornet 0,20 20 ml. champagne 0,25 10 ml. groene thee ijslikeur 0,10 Chocolade decoratie 0,20 ——- Subtotaal: 1,67 Personeelskosten 0,68 Benodigde tijd voor […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
1 bol frambozensorbetijs 0,15
1 bol ananassorbetijs 0,15
1 bol pistacheroomijs 0,12
40 gr. slagorom 0,15
10 gr. frambozencoulis 0,05
20 gr. frambozen 0,30
frambozen cornet 0,20
20 ml. champagne 0,25
10 ml. groene thee ijslikeur 0,10
Chocolade decoratie 0,20
——-
Subtotaal: 1,67

Personeelskosten

0,68

Benodigde tijd voor 1 ijscoupe: 2 minuut

Totaalprijs 2,35
Brutowinstmarge 79%
Verkoopprijs 8,50

Bereidingswijze:

Schep in een schaaltje met drie compartimenten een bol frambozen-

sorbetijs, een bol ananassorbetijs en een bol pistacheroomijs.

Besprenkel het ijs met frambozensaus en een scheutje groene thee

ijslikeur. Plaats in het midden een chocoladedecoratie. Leg in het

tweede schaaltje een frambozenkoekje met daarop een framboos.

Garneer dit geheel af met twee toefjes slagroom. Schep in het derde

schaaltje 20 gram frambozen en besprenkel het fruit met een scheutje

champagne.