artikel

Worteltaart

Horeca

Deze slanke worteltaart van Delia Smith, de Engelse kookgoeroe die naar verluid gescheiden mannen leerde hoe ze een ei moesten koken, is gemakkelijk en snel te maken.

Ingrediënten (voor 12 personen)

Bodem

175 gr bruine basterdsuiker

2 grote eieren

1.25 dl zonnebloemolie

200 zelfrijzend bakmeel

25 gr dubbelkoolzure soda

50 gr bakspecerijen

200 gr wortel

35 gr sinaasappelrasp

175 gr sultana’s

Bovenlaag

250 gr kwark

20 gr kristalsuiker

0,1 dl vanille-essence

20 gr kaneel

Siroop

3,5 cl sinaasappelsap

1 cl citroensap

40 gr donkere basterdsuiker.

Bereiding

Verhit oven voor tot 170 ºC. Rasp de wortels. Meng suiker, eieren en olie. Zeef de meel, soda en specerijen in een kom. Voeg eiermengsel toe. Voeg sinaasappelrasp, wortelrasp en sultana’s toe. Giet mengsel in bakblik en bak circa 35 minuten tot cake stevig en veerkrachtig aanvoelt.

Meng alle ingrediënten voor de bovenlaag en koel mengsel.

Meng citrusvruchtensap met kaneel. Haal gebak uit de over en prik in de bovenkant gaten volgens een gelijkmatig patroon. Giet siroop in gaatjes. Bestrijk taart met kwarkmengsel. Garneer met kaneel.

Ingrediënten (voor 12 personen)

Bodem

175 gr bruine basterdsuiker

2 grote eieren

1.25 dl zonnebloemolie

200 zelfrijzend bakmeel

25 gr dubbelkoolzure soda

50 gr bakspecerijen

200 gr wortel

35 gr sinaasappelrasp

175 gr sultana’s

Bovenlaag

250 gr kwark

20 gr kristalsuiker

0,1 dl vanille-essence

20 gr kaneel

Siroop

3,5 cl sinaasappelsap

1 cl citroensap

40 gr donkere basterdsuiker.

Bereiding

Verhit oven voor tot 170 ºC. Rasp de wortels. Meng suiker, eieren en olie. Zeef de meel, soda en specerijen in een kom. Voeg eiermengsel toe. Voeg sinaasappelrasp, wortelrasp en sultana’s toe. Giet mengsel in bakblik en bak circa 35 minuten tot cake stevig en veerkrachtig aanvoelt.

Meng alle ingrediënten voor de bovenlaag en koel mengsel.

Meng citrusvruchtensap met kaneel. Haal gebak uit de over en prik in de bovenkant gaten volgens een gelijkmatig patroon. Giet siroop in gaatjes. Bestrijk taart met kwarkmengsel. Garneer met kaneel.