artikel

Zo bakt u frites af

Horeca

Frituur de frites in één keer op de juiste temperatuur. De richttijden bij 180 graden Celsius zijn: 8 mm frites: 2,5 min. 10 mm frites : 2,5 – 3 min. 12 mm frites : 3,5 min. Let op de verhouding frites – olie in uw frituuroven. De ideale verhouding is 1:10, dus 1 kg frites […]

  • Frituur de frites in één keer op de juiste temperatuur. De richttijden bij 180 graden Celsius zijn:

    8 mm frites: 2,5 min.

    10 mm frites : 2,5 – 3 min.

    12 mm frites : 3,5 min.
  • Let op de verhouding frites – olie in uw frituuroven. De ideale verhouding is 1:10, dus 1 kg frites bakken in ten minste 10 liter olie.
  • Let op bij het portioneren van frites. Zorg ervoor dat u net zoveel portioneert als uw collega, zodat de klant altijd dezelfde hoeveelheid krijgt.
  • Bereid niet meer frites dan nodig, zodat u geen restjes over heeft. Twee keer de frites bakken én met zout erop komt het vet niet ten goede.
  • Let erop, dat u nooit frites afbakt in een frituurpot waarin u ook andere producten bereidt.
  • Door diepvriesfrites in gesloten zakken te laten ontdooien voor de bereiding, verkort u de afbaktijd en verlengt u de levensduur van de olie.
  • Geef het zout mee aan de klant indien zij de frites niet ter plekke nuttigen. Zonder zout op de frites te strooien, blijft de frites langer krokant.

Fritesfeiten