artikel

Zomers fruit met Witte Trappist

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 1 kleine Cantaloupe, Cavaillon of Galia meloen 8 aardbeien 4 rijpe abrikozen 1 rijpe peer (o.a. Doyenné du Comice, Conference) sap van 1 sinaasappel 4 sinaasappelschijfjes 2 flesjes koude Witte Trappist Koningshoeven (flesje van 30 cl) 4 kleine takjes verse munt of citroenmelisse Bereidingswijze: Kroontjes van de aardbeien verwijderen en in […]

Ingrediënten voor vier personen:

1 kleine Cantaloupe, Cavaillon of Galia meloen

8 aardbeien

4 rijpe abrikozen

1 rijpe peer (o.a. Doyenné du Comice, Conference)

sap van 1 sinaasappel

4 sinaasappelschijfjes

2 flesjes koude Witte Trappist Koningshoeven (flesje van 30 cl)

4 kleine takjes verse munt of citroenmelisse

Bereidingswijze:

Kroontjes van de aardbeien verwijderen en in stukjes snijden.

Abrikozen schillen, pitten verwijderen en in stukjes snijden.

Met een speciaal uitsteeklepeltje zoveel mogelijk gave bolletjes uit de meloen lepelen.

Peer schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.

Het fruit in een mengkom of schaal doen en het verse sinaasappelsap erdoor roeren.

Het fruit en sap over longdrinkglazen of kelkglazen verdelen (bijvoorbeeld een mooi Quadrupel glas) en vullen met het bier.

Garneren met een sinaasappelschijfje, dat aan de rand van het glas wordt vastgezet en een klein takje verse munt of citroenmelisse.