artikel

Dennis Menzing: Frietje Menzing

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 menu’s
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Garnituur (lollo rosso, cherry, kokos en bieslook) 100 1,00 1,00
Friet 450 0,80 0,36
Beenham 300 8,00 2,40
Champignons 250 5,00 1,25
Uien 150 1,00 0,15
Paprika 100 2,00 0,20
Witte kool 150 2,75 0,41
Pindasaus 150 0,50 0,04
Bakboter 75 0,50 0,04
——-
Subtotaal: 5,96

Benodigde tijd voor 3 menu’s: 6 minuten

Totaalprijs 5,96
Totaalprijs per menu 1,98
Verkoopprijs per menu 13,50

Bereidingswijze:

- Frituur de friet.

- Bak op de bakplaat de champignons, uien en paprika.

- Voeg hier julienne gesneden beenham aan toe.

- Bak het geheel mooi bruin en voeg al roerend een scheutje ketjap toe.

- Schep de friet op het bord en schep hieroverheen de gebakken beenham mettoebehoren.

- Garneer het af met een lepel pindasaus en bestrooi het met kokos en bieslook.

Benodigde apparatuur:

Frituurpan, bakplaat, au bain marie, koeling.