artikel

Edward Broere: Zigeuner poffertjes

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 menu’s
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Poffertjes 15 st. 0,12/st. 1,80
Aardappelshaslick 3 st. 0,40/st. 1,20
Zigeunersalade 470 gr. 3,00/kg 1,41
Zigeunersaus 100 gr. 3,00/kg 0,30
———
Subtotaal: 4,71

Personeelskosten

0,71

Benodigde tijd voor 3 menu’s: 7 minuten

Totaalprijs 5,42
Totaalprijs per broodje 0,54
Verkoopprijs per broodje 6,25

Bereidingswijze:

- Zigeunersalpicon bereiden en af laten koelen.

- Aardappelschijfjes blancheren.

- Bolletjes knijpen.

- Aardappelschijfjes in bolletjes drukken.

- Bolletjes paneren en van de bolletjs poffertjes vormen.

- Bolletjes frituren.

- Aardappelwedges, paprika en ui om en om aan prikker rijgen.

- Salade wassen en aanmaken.

Benodigde apparatuur:

pan 10 liter, spatel, ijsknijper, beslagkom,garde, snijplank, debrasseerbak, frituur.