artikel

Fred Stevense: Asjemenou

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 menu’s
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Shoarmarol 135 gr. 3 0,95 2,85
Turkse yoghurt 20 2,20 0,04
Mayonaise 45 2,30 0,10
Loempiasaus 15 2,90 0,04
Jus d’orange 5 1,22 0,01
Knoflook 1 11,60 0,01
Stealth frites/ras el hanout 150 13,00 1,95
Witte koolsalade/komkommer 80 0,40 0,03
Abrikozen/rozijnen/paprika 32 11,45 0,37
Condimenten (peper/zout/witte wijn) 10 15,00 0,15
——-
Subtotaal: 5,56

Benodigde tijd voor 3 menu’s: 6 minuten

Totaalprijs 5,56
Totaalprijs per broodje 1,85
Verkoopprijs per broodje 5,50

Bereidingswijze:

- Klop de saus op ijs in een mengkoud. Zet het koud weg.

- Snijd de kool dun en overgiet het met kokende zoete witte wijn.

- Snijd de rozijnen en abrikozen, voeg ze toe en laat ze 24 uur wellen op 4graden.

- Drappeer de saus en de rauwkost op een bord of in de verpakking.

- Frituur de frites en de shoarmarol. Kruid de frites met ras el hanout.

- Halveer de shoarmarol en geef het door in Turkse schaaltjes.

Benodigde apparatuur:

Friteuse, snijplank, kartelmes, frituurgereedschap.