artikel

Jeroen van Blitterswijk: Abraham Menu

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 menu’s
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Diverse smaakstoffen/kruiden 1 1 1,00
Belgische frieten 750 0,60 0,45
Kipfilets 450 6,78 3,05
Champignons 450 2,55 1,15
Paprika 150 1,20 0,18
Ui 90 1,00 0,09
Prei 120 1,60 0,19
Atjar 300 2,00 0,60
Komkommer en tomaat 100 2,00 0,20
Ravigottesaus 75 4,00 0,30
——-
Subtotaal: 7,21

Benodigde tijd voor 3 menu’s: 6 minuten

Totaalprijs 7,21
Totaalprijs per menu 2,40
Verkoopprijs per menu 8,50

Bereidingswijze:

- Snijd de kipfilet in stukjes en pocheer ze. Marineer ze vervolgens

met knoflook, sambal, tompuree, ketjap en gembersiroop.

- Als het menu bereid gaat worden, worden de champignons, ui

en paprika even aangezet. Daarna wordt de inde magnetron verwarmde

gemarineerde kip toegevoegd en als laatste de prei om een knapperig effect

te behouden.

- Serveer dit alles op een bedje van atjar salade met komkommer en tomaat

voor de frisse tegenhanger van de licht pittige kip.

- Frituur de vlaamse friet.

Benodigde apparatuur:

Magnetron, frituur, fornuis.