artikel

Vietnamese noedelsoep

Horeca

Voorgerecht: 2 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten:

  • 8 dunne lente-uitjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • 40 gram rijstnoedels
  • 75 gram gerookte kipfilet
  • 8 takjes verse koriander
  • 1/5 rode peper
  • ½ -1 eetlepel bruine suiker
  • ½ limoen

Bereiding

Snij 6 lente-uitjes in pijpjes van 2 centimeter.

Breng 7 dl water met het bouillontablet aan de kook.

Kook de lente-ui in de bouillon in ca. 4 minuten beetgaar en schep ze met een schuimspaan uit de pan.

Kook de rijstnoedels kort (volgens aanwijzing op de verpakking) in de bouillon gaar.

Schep de noedels uit de bouillon (bouillon bewaren) en verdeel ze over twee ruime soepkommen.

Snij intussen de rest van de lente-ui in dunne ringetjes, snij de kipfilet in plakjes en hak de koriander fijn.

Verwijder pitjes uit de peper en snij de peper in dunne ringetjes.

Voeg koriander en peperringetjes toe aan de bouillon en breng op smaak met suiker en het sap van de limoen.

Leg de pijpjes lente-ui en plakjes kip op de noedels.

Schenk er de geurige bouillon over en garneer met de ringetjes lente-ui.

Tip: Gebruik in plaats van gerookte kip ook eens gebakken, gemarineerde tahoe.