artikel

Aad van Berkel: Broodje Bosdromen

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Rozemarijn/zeezoutbroodje 

(Carl Sieggert)
5 st. 0,32/st. 1,60
Elstarappel 2 st. 0,32/st. 0,64
Bloemenborage (Koppert Cress) 1 3,50/st. 3,50
Rode biet/kruidendressing 150 gr. 2,50/kg 0.38
Hertebiefstuk 300 gr. 13,95/kg 4,19
Eendemousse 150 gr. 10,95/kg 1,64
Afillacress 300 gr. 7,00/kg 2,10
Ruccolacress 100 gr. 7,00/kg 0,70
Mayonaisse vers met rozemarijn 100 gr. 1,75/kg 0,18
Crispybite 100 gr. 5,00/kg 0,50
——-
Subtotaal: 15,42

Personeelskosten

3,20

Benodigde tijd voor 10 broodjes: 12 minuten

Totaalprijs 18,62
Totaalprijs per broodje 1,86

`

Verkoopprijs per broodje 2,88

Bereidingswijze:

- Broodjes afbakken op 200 graden. Doormidden snijden en besmeren metappel-mayonaisse.

- Daarop de afillacress garneren.

- Gebakken hertenbiefstuk dungesneden als carpaccio hieroverheen beleggen

- Broodjes versieren met rode biet/kruidendressing, eendemousse, ruccolacress enboragebloem.


Benodigde apparatuur:

Snijplank, snijmachine, kartelmes, spuitzak,vergiet, krabber en borden.