artikel

De Jury

Horeca

De organisatie van de Misset Catering Awards is full swing. De jury’s zijn samengesteld en buigen zich over de enthousiasme aanmeldingen uit de branche. 8 november zullen zij bekend maken wie de prestigieuze titels Bedrijfsrestaurant van het Jaar, Partycateraar van het Jaar en Productintroductie van het Jaar in de macht slepen.

De Jury

De onafhankelijke jury (zie onder) maakt een selectie uit de inzendingen, bezoekt de restaurants en spreekt met de cateringmanager én de opdrachtgever. In de septembereditie worden de genomineerde restaurants voorgesteld.

Jury Bedrijfsrestaurant van het Jaar

Ruud Baljé Runt sinds eind 2006 samen met zoon Joost het bureau Xtra Advies en Communicatie. Baljé (57) was jaren topman bij Sodexho Nederland. Enorme kennis van foodservice in het algemeen en bedrijfsrestauratieve voorzieningen in het bijzonder. Betitelt zichzelf als ‘echte f&b-man’.

www.xtra-communicatie.nl

Theo van Brussel is directeur van Foodstep uit Wageningen. Hét bureau voor onderzoek, advies en training voor de wereld van eten, drinken en slapen. Van Brussel is tevens columnist van Misset Catering. Onder zijn leiding brengt Foodstep het jaarlijkse Nationale Catering Onderzoek uit.

www.foodstep.com

Alien Cnossen is sinds 2005 directeur van Kenwerk (voorheen LOB HTV), het kenniscentrum voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven voor de sectoren horeca, toerisme en voeding, dat zetelt in Zoetermeer.

Kenwerk

Hans Steenbergen, hoofdredacteur van de gastvrijheidsbladen van Reed Business te weten Misset Horeca en Misset Catering, completeert de jury.

 

Jury Partycateraar van het Jaar

Siebe Terband studeerde af aan de Hogere Hotelschool Maastricht en was van 1974 tot in 2002 algemeen directeur van Martinair partyservice. Daardoor heeft Terband een onmetelijke schat aan ervaring in de partycatering- en evenementenmarkt. Terband runt vanuit Maasdam zijn eigen bureau Catering Concepts.

www.siebe-terband.nl

Arjan van Dijk richtte in 1976 de Arjan van Dijk Groep op. Dit in Oosterhout gevestigde fullservicebedrijf wordt gezien als ‘de moeder der evenementenbureaus’. Van Dijk (56) nam er in 1996 afscheid en runt een eigen adviesbureau. Door zijn enorme creatieve vermogen was is hij inspirator voor mensen in de eventbusiness.

www.madeinmind.nl

Pim Haaksman doorliep verschillende koksopleidingen en was (chef) kok bij meerdere restaurants en hotels. Is eigenaar van het Kook College in Amersfoort en Wijchen. Hij presenteert op Omroep Brabant TV het kookprogramma Culinaire BeterWeter.

www.kookcollege.nl

Deze jury wordt gecompleteerd door Hans Schmeinck, redacteur/coördinator van Misset Catering.

Productintroductie

Leveranciers en fabrikanten mogen hun productintroducties uit het jaar 2006-2007 voordragen. Aan het beroepsveld – de grote contractcateraars – wordt gevraagd welk nieuw product de meeste toegevoegde waarde heeft opgeleverd. Er zijn Awards voor drie productcategorieën: food, dranken en non-food.