artikel

Eten bij zusje, Nijmegen

Horeca

eten bij zusjeEen laagdrempelig en geheel rookvrij eetcafé. Zo typeert Felix Aaldering z’n eetgelegenheid Eten bij Zusje. ‘Het interieur? Wat netter dan een gemiddeld eetcafé’, zegt de Nijmeegse ondernemer. ‘Maar we staan voor huiselijke gezelligheid.’ De eigenaar assisteert onder meer chef-kok Gijs Looman in de keuken.

Een favoriet gerecht op hun menukaart is Kusje van Zusje. Warm bladerdeeg gevuld met Zwitserse room en gemarineerd fruit. Een opvallende vegetarische creatie is de rode kool-bitterbal met geitenkaas. Het nieuwe etablissement is de tweede zaak van Aaldering. Tien jaar geleden startte hij restaurant Landhuis De Duckenburg, dat pakweg 7 kilometer verderop in de Keizerstad is gesitueerd.

De actieve horecaondernemer zit ook nog eens in het bestuur van Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Groot-Nijmegen. Gastheer van Eten bij Zusje is Bas van Iterson (m).

Dommers van Poldersveldtweg 71. Tel. (024) 324 40 04. www.etenbijzusje.nl. Capaciteit: 52 zitplaatsen; terras 20; terras achter 70. Prijsindicatie: voorgerechten circa €6,50; hoofdgerechten €13,50 tot €18,50; desserts €3,- tot €6,50. Geopend vanaf 16.00 uur; za/zo vanaf 17.30 uur. Di gesloten.