artikel

Frank Eggerding: Het Opkikkertje

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Meergranenbroodje 10 st. 0,55 5,50
Servet 10 st. 0,02 0,15
Saus van mayonaise, ui, gedroogde tomaat 250 gr. 3,00 0,75
2 omelet à 300 cm, bijgesneden tot 21/21 cm 260 gr. 2,75 0,72
Wilde spinazie, geblancheerd 40 gr. 6,25 0,25
Filet américain 325 gr. 7,00 2,28
Mini-augurk, zilveruien 45 gr. 4,50 0,20
Bietenscheuten,cherrytomaatvlinder 50 gr. 11,50 0,58
Dille-mosterdsaus + gembersiroop/honing/mayonaise 20 gr. 8,75 0,18
Lola Rossosla/Rucolasla 190 gr. 4,85 0,92
——-
Totale inkoopprijs 11,53
Totale inkoopprijs 11,53
Totaalprijs per broodje 1,15
Verkoopprijs per broodje 5,25

Bereidingswijze:

- Bak het meergranenbroodje vlak voor het serveren af.

- Besmeer het met tomatenmayonaise, beleg met Lola-Rosso en Roculasla en brenghierop dille-mosterdsaus en verse peper.

- Beleg vervolgens met 6 plakjes omelet (met filet américain) en garneer af metbietenscheuten, mini-augurk, een ring zilverui en een cherrytomaatvlinder.

- Serveer het broodje compleet met een logo van de stichting ‘De Opkikker’ ophet bord.