artikel

Rachel Singelenberg: Eekhoorntjes-brood

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Pain viennoise 10 stuks 0,32 3,20
Kalfsentrecote 600 gr. 17,00 10,20
IJsbergsla 150 gr. 2,20 0,33
Kervel 20 gr. 8,00 0,16
Eekhoorntjesbrood 20 gr. 45,00 0,90
Mayonaise 80 gr. 2,00 0,16
Roomkaas 200 gr. 4,50 0,90
Shii-take 50 gr. 18,00 0,90
Roze peperbes 10 gr. 4,20 0,04
Kalfsfond 80 gr. 4,56 0,36
——-
Totale inkoopprijs 17,16
Totale inkoopprijs 17,16
Totaalprijs per broodje 1,72
Verkoopprijs per broodje 5,75

Bereidingswijze:

- Bak de kalfsentrecote op lage temperatuur rose.

- Laat het vlees afkoelen en snij het in dunne plakken.

- Kook het eekhoorntjesbrood met de kalfsfond.

- Laat dit afkoelen en vermeng het met mayonaise.

- Snij de pain viennoise open en besmeer de pain met roomkaas.

- Beleg de pain met eekhoorntjesaus, ijsbergsla met kervel, dunne

plakjes kalfsentrecote.

- Garneer de pain met krokant gebakken shii-take, een takje kervel

en de roze peperbessen.