artikel

Rachid Ahajgoune: Marakesh-Express

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Pitah 10 st. 0,36/st. 3,60
Kippendijen 900 gr. 6,00/kg 5,40
Slamix 400 gr. 3,00/kg 1,20
Gepekelde citroen 80 gr. 5,00/kg 0,40
Kruidenmix 30 gr. 7,20/kg 0,22
Argan olie 60 cl.. 12,00/l 0,72
Pomodori tomaat 160 gr. 4,00/kg 0,64
Knoflooksaus 300 cl.. 2,20/l 0,66
Gerookte amandelen 40 gr. 8,60/kg 0,34
Gedroogde vijgen 40 gr. 6,20/kg 0,25
——-
Subtotaal: 13,43

Personeelskosten

2,39

Benodigde tijd voor 10 broodjes: 7 minuten

Totaalprijs 15,82
Totaalprijs per broodje 1,58
Verkoopprijs per broodje 4,75

Bereidingswijze:

- Bak de kippendijen gaar in een hete oven.

- Laat de kip afkoelen en snij de kip in reepjes.

- Meng de kipreepjes met de kruidenmix en bak de kip a la minute in een beetje

olie.

- Meng de slamix met concasee met tomaat en fijngesneden citroen.

- Vul de pitah met slamix, kip en een beetje saus.

- Serveer overige saus apart.


Benodigde apparatuur:

Pannetje om te bakken.