artikel

Sander Kriek: Zeemeerminnetje

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Turkse bol 10 stuks 0,25 2,50
Tandoori-ei 10 stuks 0,11 1,10
Romanosla 1 stuk 1,50 1,50
Roomboter 250 gr. 4,00 1,0
Romanotomaat 100 gr. 1,00 0,10
Olijfolie 250 gr. 8,50 1,00
Zeevruchten 1,5 kg. 2,5 12,75
Curry-cocossaus 250 gr. 3,29 0,63
Citroensaus 250 gr. 1,50 0,82
Lente ui 1 kg. 1,50
——-
Totale inkoopprijs 22,90
Totale inkoopprijs 22,90
Totaalprijs per broodje 2,29
Verkoopprijs per broodje 5,95

Bereidingswijze:

- Besmeer een Turkse bol met echte boter en beleg hem met romanosla

- Bak de zeevruchten in olijfolie en blus ze af met curry-cocos saus.

- Bak lente-ui en romanotomaat mee.

- Garneer af met citroensaus en partjes tandoori-ei.