artikel

Sandra van Doorn: Het Formateurtje

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Grof-bruin broodje 10 st. 0.20/st. 2,00
Gekookt ei 10 st, 0,13/st. 1,30
Groene asperges 10 st. 0,30/st. 3,00
Alfafa 250 gr. 3,40/kg 0,85
Gerookte rib-eye 300 gr. 15,45/kg 4,64
Franse spinazie 750 gr. 2,75/kg 2,06
Verse basilicum 100 gr. 7,00/kg 0,70
Tomatensambaldressing 100 gr. 5,00/kg 0,50
Roomboter 50 gr. 3,90/kg 0,20
Sesamzaadjes 50 gr. 3,00/kg 0,15
——-
Subtotaal: 15,39

Personeelskosten

3,42

Benodigde tijd voor 10 broodjes: 10 minuten

Totaalprijs 20,50
Totaalprijs per broodje 1,88
Verkoopprijs per broodje  4,50

Bereidingswijze:

- Besmeer het broodje met roomboter.

- Leg op de onderkant een plukje alfafa.

- Plaats de rib-eye dakpansgewijs daarop.

- Dresseer de roergebakken spinazie, een gekookt ei en de gekookte aspergeshierop.

- Nappeer de dressing en garneer af met basilicum.


Benodigde apparatuur:

Kookplaat.