artikel

Koken met goede vetzuren

Horeca

Dat vette vis als makreel en sardines gezond zijn omdat ze zoveel Omega3-vetzuren bevatten, is bekend. Waarom dat zo is, doet Michael van Straten uit de doeken in Het omega3-kookboek.

Koken met goede vetzuren

De ondertitel is veelzeggend: ‘Ruim 100 heerlijke recepten die lichaam en hersenen stimuleren’. De voedingsconsulent meldt dat ook zaden en bladgroenten belangrijke Omega3-vetten bevatten. Wie de recepten bekijkt, ziet dat ze niet opvallend creatief zijn. Zoals te verwachten, is veel vis gebruikt. Jammer dat niet per gerecht is vermeld hoeveel omega 3 erin zit, zodat het effect afleesbaar is. Misschien ook aardig om aan te geven tegen welke kwaal het helpt. Of gaat dat te ver? De vormgeving van het boek is kleurrijk. En ook de indeling is overzichtelijk. Voor wie meer wil weten over koken met vetzuren, is dit boek een opstapje. Het is geen complete handleiding. Wellicht een idee voor een vervolg.

Bestellen>>>

Reageer op dit artikel