artikel

Plezier uw gasten met mooi uitziende cocktails

Horeca

Cocktails zijn bedoeld om alle zintuigen te plezieren. Ze moeten er dus ook mooi, leuk en verrassend uitzien. Hoewel klassieke cocktails haast nooit versierd worden

Plezier uw gasten met mooi uitziende cocktails

Zorg ervoor dat uw creaties een lust voor het oog zijn. Oog voor detail, harmonie in kleur en een goed evenwicht zijn de hoofdregels voor een geslaagde versiering. Een garnering mag nooit overheersen.

Hoewel decoratie natuurlijk niet aan vaste regels is gevonden, is het handig om met de juiste hoeveelheid garnering een aanwijzing te geven van de verwachten smaak. Een citroensschil duidt op een fris, zurig drankje. Een cocktailkers of een bolletje roze meloen verwijst naar een stroperig, zoetig drankje.

Voor de decoratie worden meestal vruchten en groenten gebruikt. Maar naast die vruchten, die meestal van exotische afkomst zijn, gebruikt men voor de decoratie ook vaak:

  • cacaopoeder
  • kerstomaten
  • uien
  • olijven, groene of zwarte
  • verse munt
  • komkommer
  • takjes munt
  • selderijstengels