artikel

Aan de slag met salades

Horeca

De verkoop van mooie saladeschotels kan rondom de feestdagen extra omzet opleveren. Ze moeten wel actief worden verkocht en er natuurlijk fraai en ‘rijk’ uitzien.

Aan de slag met salades

Het is nú de tijd om salades voor de feestdagen te promoten. Zet een voorbeeldschotel in een mooie cateringbox in de vitrine. Kleed zo’n hoekje leuk aan met bijvoorbeeld een fles champagne en passende glazen. Maak een A4-leaflet met daarop prachtige foto’s en stop deze nu al bij de afhaalbestellingen. Zet deze ook in een staander op de counter. Maak eventueel tafelkaartjes. De foto’s hiervoor stelt de redactie van Snackkoerier gratis beschikbaar.

» Klik hier voor de foto van de vleessalade.

» Klik hier voor de foto van de vissalade.

Hieronder kunt u de ingrediëntenlijsten en kostprijsberekeningen van een vleessalade en een vissalade raadplegen. Bovendien kunt u door te klikken op de fotoplayers de bereidingwijzes bekijken op een groot scherm.

Ingrediënt Kostprijs
1250 gram rundvleessalade €3,90
6 plakjes cervelaatworst €0,20
staafpaté, 6 plakken van 30 gr €0,95
3 plakjes ham, gehalveerd €0,30
6 plakjes kipfilet, gehalveerd €0,47
3 eieren, gehalveerd €0,45
meloen, 1/8 in zes stukjes €0,25
6 mandarijnpartjes (blik) €0,07
3 blaadjes roodlof €0,12
handje preischeuten €0,10
3 gele cherrytomaten €0,22
35 gr Tasty Tom-tomaatjes €0,74
6 zongedroogde tomaten op olie €0,78
3 schijfjes komkommer €0,05
3 stukjes ananas (blik) €0,10
peterselie €0,05
1 lente-ui in ringetjes €0,10
luxe cateringschaal €2,00
<B>Totaalkosten</b> <B>€10,85 excl BTW</b>

Verkoopprijs vleessalade

Suggestie verkoopprijs:€5,95 per persoon

Opbrengst: €35,70 (€33,68 exclusief BTW)

Brutomarge: 68%

» Fotoplayer Vleessalade: Bekijk hier de werkwijze op een groot scherm

Ingrediënt Kostprijs
1250 gr zalmsalade €6,50
paling, 1 grote filet in 6 stukjes €1,45
gerookte zalm, royal slices 6 stuks €2,52
gerookte forel, 1 filet €0,70
100 gr roze garnalen €1,60
3 eieren, gehalveerd €0,45
meloen, 1/8 in 6 partjes €0,12
roodlof, drie blaadjes €0,12
peterselie €0,05
6 mandarijnpartjes (blik) €0,07
handje preischeuten €0,10
carambola (sterfruit 1/4 in schijven) €0,32
6 bramen €1,20
fritessaus/mayonaise €0,05
luxe cateringschaal €2,00
<B>Totaalkosten</b> <B>€16,62 excl. btw</b>

Verkoopprijs

Suggestie verkoopprijs:€7,95 per persoon

Opbrengst: €47,70 (€45,- excl btw)

Brutomarge: 65%

» Fotoplayer Vissalade: Bekijk hier de werkwijze op een groot scherm

    

Extra tip: Cervelaatpuntjes maken

Van ronde worstsoorten zijn leuke puntzakjes te maken.Snijd plakjes in tot halverwege en rol ze tot een leuk puntzakje zoals op de foto’s te zien. De puntjes zijn eventueel ook met (gekruide) roomkaas te vullen.