artikel

<B>22 februari</b><BR>Noord Hollands Bierfestival

Horeca

Na twee eerder geslaagde festivals organiseert PINT Regio Noord-Holland opnieuw een festival waarbij de brouwers van Noord-Holland hun bieren zullen promoten. En wel op een nieuwe (grotere) locatie, namelijk de twee zalen van Dans- en Partycentrum Verbiest in Alkmaar.

<B>22 februari</b><BR>Noord Hollands Bierfestival

Het bier wordt geschonken in 15cl glazen, zodat de nadruk op het proeven van verschillende bieren ligt. Verder betekent de aanwezigheid van brouwers dat je ze vragen kunt stellen, en de ervaring leert dat ze graag bereid zijn over hun vak en hun producten te praten. Kortom: je leert niet alleen bieren, maar ook de verhalen erachter kennen.

Tijdens het festival worden er workshops “Bier en Spijscombinaties” gehouden door bierkeurmeester, -schrijver en adviseur Derek Walsh over combinaties van bier met (onder andere) zoete spijs. Deze ervaring kan een stimulans zijn om thuis bepaalde bieren bij het dessert te gaan serveren. Daarnaast zal Slow Food vertegenwoordigd zijn om diverse Noord-Hollandse specialiteiten zoals kaas en worst te presenteren. Ook voor een grotere hap wordt gezorgd.

Het festival vindt plaats op 22 februari a.s. van 13:00 tot 19:00 uur aan de Oude Kanaaldijk 3 te Alkmaar. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met de bus, welke elk half uur vóór het centrum stopt. Er zijn geen kaarten nodig voor het festival (entree aan de deur), maar voor de workshops is aanmelding vooraf gewenst. Meer informatie is te vinden op www.prnh.pint.nl.