artikel

Bier-spijscombinatie met Dubbel abdijbier

Horeca

Dubbel abdijbier, Emelisse, 6,5% Toelichting van Bart de Bree: ‘Fris, licht en elegant biertje van Zeeuwse origine, vanwege de elegantie en het kruide karakter heb ik gekozen voor een oesterbereiding. Beneden gemiddeld smaakgehalte, kleur doet meer vermoeden. Fines de claires met een sabayon van dubbel abdijbier. Sabayon van Dubbel abdijbier uit Emelisse Ingrediënten: 2 st […]

Dubbel abdijbier,

Emelisse, 6,5%

Toelichting van Bart de Bree:

‘Fris, licht en elegant biertje van Zeeuwse origine, vanwege de elegantie en het kruide karakter heb ik gekozen voor een oesterbereiding. Beneden gemiddeld smaakgehalte, kleur doet meer vermoeden.

Fines de claires met een sabayon van dubbel abdijbier.

Sabayon van Dubbel abdijbier uit Emelisse

Ingrediënten:

  • 2 st fines de claires van Chateau D’eau
  • Chiffonade van witlof
  • 2 verse eidooiers
  • 25 cc abdijbier
  • 24 cc visfumet
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Tik de sabayon gaar en mooi lichtig. Pocheer de oesters een halve minuut in een vochtige oven, waarbij de structuur van de oester intact blijft, mooi zacht en romig. Dresseer de oesters in de warme schelp met een lepeltje sabayon en wat chiffonade van de witlof.

Sabayon
is een mengsel van opgeklopte dunne, vloeibare crème bestaande uit eigeel met suiker, wijn, champagne of bier, vanille, citroen en/of likeur.


Chiffonade
is in boter, gesmoorde, in fijne reepjes gesneden salade of kruiden.