artikel

Bier-spijscombinatie met Urthel

Horeca

Urthel, Samaranth, 11,5% Toelichting van Bart de Bree: Zwaar en mooi donker bier met veel rijpheid, hopperig. De rijpheid en vele nuances van het bier worden goed aangevuld door het gerecht. Lopend taartje van ‘El Rey’ couverture en kruidnagel met sabayon van Urthel Samaranth El Rey Taartje Ingrediënten: 50 gram couverture 25 gram boter 1 […]

Urthel, Samaranth, 11,5%

Toelichting van Bart de Bree:

Zwaar en mooi donker bier met veel rijpheid, hopperig. De rijpheid en vele nuances van het bier worden goed aangevuld door het gerecht.

Lopend taartje van ‘El Rey’ couverture en kruidnagel met sabayon van Urthel Samaranth

El Rey Taartje

Ingrediënten:

  • 50 gram couverture
  • 25 gram boter
  • 1 ei
  • 20 gram poedersuiker
  • 12 gram bloem
  • gemalen kruidnagel

Bereidingswijze:


Smelt de couverture en de boter. Voeg het eitje toe samen met de poedersuiker. Spatel hierdoor de gezeefde bloem. Schep het mengsel in een beboterd blikje en bak deze af op 180 graden celsius, gedurende ca. 10 minuten.

Sabayon van Urthel Samaranth:


Ingrediënten:

  • 4 eidooiers
  • 200 gram Urthel Samaranth
  • 75 gram suiker
  • 100 gram geslagen room

Bereidingswijze:

Maak van de ingrediënten een traditionele sabayon en spatel hier de geslagen room door. Schep de sabayon rond het afgebakken taartje en gratineer deze onder de salamander.