artikel

Bordeaux

Horeca

Bordeaux

Bordeaux

Alle befaamde grands crus classés 1855-2005

Prijs : € 49,50

Bestellen>>>

De grootste rode wijnen ter wereld zijn afkomstig uit de Franse streek Médoc, vlak bij de stad Bordeaux. In 1855 werd hun kwaliteit erkend door een officiële classificatie. Zo kreeg een waar erfgoed ter meerdere eer en glorie van deze wijnen gestalte. Dit boek laat ons kennismaken met de buitengewone domeinen. Auteur Franck Ferrand ontmoette alle eigenaren en bezocht alle châteaus. Hij schetst van elk een levendig portret dat wordt geïllustreerd met exclusieve foto’s die Christian Sarramon speciaal voor dit boek maakte. Oude kloosters, schitterende fantasiepaleizen en ware uitstalkasten zijn verspreid over dit uitgestrekte wijngebied. Erachter – of als achteloos terzijde geschoven – staan de gebouwen die vaak al te alledaags worden omschreven als `kelders’. De geschiedenis van al deze châteaus lijkt soms wel een echte sage, maar ze leert ons vooral dat de grootsheid van de bordeauxwijnen niet het resultaat is van een queeste naar overdaad, maar naar evenwicht. Sober, klassiek evenwicht.